Postup přípravy
Ingredience:
Krém: 250g Másla, 4lžíce medu, 4lžíce mletých ořechů
Poleva: med
Těsto: 100g másla, 4lžíce medu, 1lžíce sody, 1lžička citronové kůry. 1ks kypřící prášek do pečiva, 1vejce, 1žloutek, 1lžička skořice, 250ml mléka, hrst sekaných ořechů, 200g cukru, 500g hladké mouky
Smícháme mouku s práškem do pečiva, sodou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, mletou skořicí a sekanými ořechy.
Do vlažného mléka metličkou vmícháme rozehřáté máslo, med, vejce a žloutek. Přidáme sypkou směs a těsto důkladně promícháme. Perníkové těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 35 – 40 minut. Upečený perník necháme na mřížce vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s medem a jemně nastrouhanými mandlemi nebo ořechy. Vychladlý perník podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme medovým krémem, přiklopíme horním plátem perníku a povrch potřeme rozehřátým medem.
Perník s medovou náplní a polevou necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.