Vepřová krkovička na medu

Tohle jsem dneska kutil k obědu. Většina mých receptů, je takové co dům dá a je založeno v drtivé většině na pečeném mase, takže nečekejte kdo ví jakou vysokou školu gastronomie:-) ale je to jednoduché a rychle nachystané do trouby. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 500g vepřové krkovice
  • 3 středně velké mrkve
  • olej
  • polévková lžíce medu
  • lžička soli
  • pepř
  • kukruma
  • rozmarýn (snítka)
  • římský kmín
  • 4 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
  • šálek vody
  • příloha dle chuti (rýže, jáhli, pohanka)

Vepřovou krkovici na prkénku nařízneme na jednotlivé steaky (podle mých zkušností se tak chuť koření dostane lépe do masa) a postupně osolíme, opepříme, přídáme kurkumu, rozmarým a římský kmín.
Vložíme do předem vymaštěné zapekací mísy a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.
Celé to zalijeme sladkou chili omáčkou, pokapeme medem a přelijeme šálkem vody
Uzavřené v zapékací míse pečeme asi 2hodiny na 180°C

podáváme s vařemou rýží či jinou přílohou dle chuti

dobrou chuť:-)