Medovina vyrobena pouze z jablečného moštu z lokálních jablek a květového medu. Výroba probíhá za nízkých teplot ihned po zmoštování jablek. Medovina hnědočervené barvy a polosladké výrazně jablečné chuti.

Cena 260Kč/ks
Složení: | jablečný mošt, med |
---|---|
Alkohol: | 14,00% |
Typ medu: | nektarový |
Příchuť: | jablečná |
Sladkost: | polosladká |
Způsob výroby: | za studena |
Objem: | 0,5 l |
Cena/l: | 520,00 Kč |
Hmotnost: | 1 kg |
Originální název: | Hrádecký cyser |
Výrobce: | Vítězslav a Markéta Krejčovi |
Země původu: | Česko |
Hrádecký cyser se vyrábí kvašením jablečného moštu s medem
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.