Medovina vyrobena pouze z jablečného moštu z lokálních jablek a květového medu. Výroba probíhá za nízkých teplot ihned po zmoštování jablek. Medovina hnědočervené barvy a polosladké výrazně jablečné chuti.

Cena 260Kč/ks
| Složení: | jablečný mošt, med |
|---|---|
| Alkohol: | 14,00% |
| Typ medu: | nektarový |
| Příchuť: | jablečná |
| Sladkost: | polosladká |
| Způsob výroby: | za studena |
| Objem: | 0,5 l |
| Cena/l: | 520,00 Kč |
| Hmotnost: | 1 kg |
| Originální název: | Hrádecký cyser |
| Výrobce: | Vítězslav a Markéta Krejčovi |
| Země původu: | Česko |
Hrádecký cyser se vyrábí kvašením jablečného moštu s medem
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
