Jablečná medovina 0,5l

Medovina vyrobena pouze z jablečného moštu z lokálních jablek a květového medu. Výroba probíhá za nízkých teplot ihned po zmoštování jablek. Medovina hnědočervené barvy a polosladké výrazně jablečné chuti.

Cena 260Kč/ks

Složení:jablečný mošt, med
Alkohol:14,00%
Typ medu:nektarový
Příchuť:jablečná
Sladkost:polosladká
Způsob výroby:za studena
Objem:0,5 l
Cena/l:520,00 Kč
Hmotnost:1 kg
Originální název:Hrádecký cyser
Výrobce:Vítězslav a Markéta Krejčovi
Země původu:Česko

Hrádecký cyser se vyrábí kvašením jablečného moštu s medem

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.