Medovina vyrobena z květového a medovicového medu s přídavkem červeného rybízu. Polosladká medovina načervenalé barvy s výraznou ovocnou vůní a svěží chutí rybízu

Cena 260Kč/ks
Složení: | voda, med, červený rybíz 8% |
---|---|
Alkohol: | 13,7% |
Typ medu: | medovicový |
Příchuť: | rybízová |
Sladkost: | polosladká |
Způsob výroby: | za studena |
Objem: | 0,5 l |
Cena/l: | 520,00 Kč |
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | Vítězslav a Markéta Krejčovi |
Země původu: | Česko |
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, pochází z výměšků mšic molic a jiného blanokřídlého hmyzu, kterému se říká medovice. Ten včely sbírají a vyrábějí medy drsnější, zemitější povahy.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.